Informatia Medgidiei, Cotidian de informare si opinie Anul 1, nr. 1. Luni 18 Iunie 2018

Marian Iordache nu renunță: vrea ieșirea din ADIM

Categoria : Actualitate,Prima pagina,Ultima ora |

Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a convocat aleşii locali municipali în şedinţă ordinară, joi, 16 iulie, de la ora 17.00, pentru discutarea şi votarea mai multor proiecte de hotărâre, toate de interes pentru comunitate. Astfel, edilul propune, printre altele, acordarea normei de hrană personalului Poliţiei Locale Medgidia, ca urmare a unei Hotărâri de Guvern din luna martie, care prevede alocarea unei sume de peste 700 de lei pentru fiecare om al legii. Astfel, veniturile majorităţii poliţiştilor locali aproape se dublează.

Consilieri vor mai dezbate atribuirea în folosinţă gratuită către Asociaţia „Zâmbet şi Culoare“ Medgidia a unei părţi din imobilul situat pe str. Republicii nr. 56, în vederea înfiinţării unui Club de socializare pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi din municipiul Medgidia. De asemenea, se va mai supune dezbaterii avizarea documentaţiei privind atribuirea serviciului public de salubrizare, precum şi a activităţii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, de către A.D.I.M. Pe ordinea de zi se mai află şi proiecte ce presupun completarea şi modificarea inventarului domeniului public al municipiului Medgidia, dar şi al domeniului privat al localităţii. Totodată, edilul propune atribuirea unor loturi în folosinţă gratuită pentru construirea de locuinţe proprietate personală, în condiţii Legii nr. 15/2003.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi este cel referitor la ieșirea Municipalității din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia. Primarul Marian Iordache dorește ca Medgidia să iasă din asociația care îi poartă numele pentru a delega serviciul de salubrizare către o altă firmă, conform procedurilor prevăzute de lege. Dacă în ultimii ani, s-a mers pe o stare de necesitate și pe un interimat cu firma IRIDEX, acum edilul Medgidiei dorește ca această firmă să participe, eventual cu altele, la o procedură de achiziție publică organizată conform legii.

Numai că nimeni din primărie – nici Marian Iordache și nici directorul ADIM Dumitru Mirică – nu spune ce se va întâmpla în cazul în care Municipiul Medgidia împreună cu ADIM vor pierde procesul intentat de fosta firmă de salubrizare GBI Serveis, ce reclamă debite neachitate de peste 2 milioane de euro.

Mai ales că în dosarul nr.8608/118/2013, aflat pe rolul Tribunalului Constanța, a fost efectuată expertiza financiar-contabilă, iar la următorul termen, din 9 septembrie 2015, părțile nemulțumite vor putea să depună obiecțiuni.

Cu alte cuvinte, există un dosar pe rolul instanței, în curs de rezolvare, iar Medgidia se grăbește să iasă din ADIM.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cauta in arhiva ziarului

Selecteaza o data
Selecteaza o categorie
Cauta cu Google