Informatia Medgidiei, Cotidian de informare si opinie Anul 1, nr. 1. Luni 18 Iunie 2018

Tinerii romi se pot specializa în domeniul medical, pe bani europeni

Categoria : Economie |

Programul de Dezvoltare Personală ‘’Profesionişti romi în domeniul medical’’ a lansat cea de-a treia sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT ŞI BURSE adresat liceenilor şi absolvenţilor de liceu romi care îşi doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învăţământ din domeniul medicinei umane.

În cursul anului academic 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregătire, în regim gratuit, pentru 200 de elevi şi absolvenţi de liceu de etnie romă, la materiile biologie şi chimie – fizică. Cursurile se axează pe programa pentru admiterea în unităţile de învăţământ superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate.

În plus, candidaţii selectaţi în program participă la tabere de motivare şi primesc burse lunare. Taberele de motivare oferă participanţilor ocazia să afle mai multe despre cum pot comunica mai bine cu colegii, cum îşi pot construi cariera în medicină, ce presupune a fi un adevărat profesionist în domeniul medical şi cum îşi pot dezvolta potenţialul de leadership.

Bursele în valoare de 500 de lei pe lună sunt oferite elevilor beneficiari în cursul anului academic 2012 – 2013, pe perioada participării la cursurile de pregătire. În ultimele 3 luni de pregătire valoarea burselor poate creşte la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obţin media generală minimă 9.00 la testele de tutorat.

Tinerii romi cu vârsta maximă de 35 de ani (născuţi începând cu data de 1 octombrie 1978 inclusiv), care în anul academic 2012-2013 vor fi înscrişi în ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecventă redusă), dar şi absolvenţii de liceu cu diploma de bacalaureat din anii anteriori care nu sunt încadraţi într-o altă formă de învăţământ, pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro secţiunea BURSE ROMI, până pe 30 septembrie 2012. Pentru finalizarea înscrierii, candidaţii trebuie să transmită o serie de documente (detalii pe site).

Înscrieri şi detalii despre program pe www.profesionistiromi.ro, secţiunea BURSE ROMI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cauta in arhiva ziarului

Selecteaza o data
Selecteaza o categorie
Cauta cu Google